sobota, 23 kwietnia 2016

Rama Trzy nowe miksy Ramy - Smaż jak Szef Kuchni

Seria miksów do smażenia, sygnowanych przez markę Rama, to interesująca nowość na rynku produktów kulinarnych. Zgodnie z opisem podstawowa różnica między tymi mieszankami a innymi dostępnymi na rynku, polega na tym, że skład dobrano tak, by tłuszcz nie pryskał podczas pieczenia. To duże udogodnienie, szczególnie w przypadku gdy na gorący tłuszcz wrzuca się produkty o dużej zawartości wody.

Rama Smaż jak szef kuchni to seria składająca się z trzech różnych rodzajów miksów. Wszystkie z nich posiadają w składzie olej rzepakowy i domieszkę ramy, która sprawia, że płyn gęstnieje i staje się odrobinę bardziej kremowy.

Wersja klasyczna, to połączenie naturalnego oleju rzepakowego ze słonecznikowym. Jest to najbardziej uniwersalny miks, doskonale pasujący do smażenia wszelkich potraw, bez względu na smaki, jakie chcemy osiągnąć.

Wersja z oliwą z oliwek idealnie nadaje się do podkreślenia smaku smażonych warzyw lub drobiu. Nadaje im smakowitego, oliwkowego aromatu i jednocześnie wzbogaca tłuszcz o zdrowe składniki, zawarte w oliwie z pierwszego tłoczenia.

Z kolei wersja maślana nadaje się do smażenia wszystkiego, co ma mieć delikatny, łagodny smak. Miks olejów i Ramy sprawia, że podczas smażenia ta wersja otula delikatnie produkty, pozwalając im zachować soczystość i naturalny aromat.

Źródła:

http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120687749
http://testuje-pisze-co-mysle-nie-oszukuje.blogujaca.pl/2015/11/11/rama-smaz-jak-szef-kuchni/
http://little-things-world.blogspot.com/2015/12/rama-smaz-jak-szef-kuchni-opinia.html
http://www.hurtidetal.pl/article/art_id,13720-96/rama-smaz-jak-szef-kuchni-u-przyjemnosc-w-domowym-smazeniu/
https://ssl.leclerc.com.pl/ssl/p.php?id=61757

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz