piątek, 22 kwietnia 2016

Smaż jak szef kuchni - nowe mieszanki Ramy

Mieszanka olejów Rama Smaż jak szef kuchni została zainspirowana przez uwagi przesyłane przez znanych szefów kuchni. Twarzą tej marki został znany kucharz francuskiego pochodzenia, Pascal Brodnicki. Jego książki i programy kulinarne nauczyły wiele osób odwagi w kuchni i zamiłowania do eksperymentów kulinarnych.

Dzięki podpowiedziom zawodowych kucharzy udało się stworzyć unikalną recepturę, którą opracowano w trzech wariantach, różniących się od siebie dodatkami i przeznaczeniem. Najbardziej wyrazisty jest miks oleju rzepakowego z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodaje charakteru i pozwala wybrzmieć wszystkim smakom potrawy. Łagodny maślany miks, na bazie oleju rzepakowego i słonecznikowego, łagodzi smaki tam, gdzie potrzebne jest stonowanie ich naturalnego, intensywnego charakteru. Najbardziej uniwersalny pozostaje miks naturalny, będący po prostu doskonałą mieszanką olejów do smażenia, z dodatkiem Ramy.

Nowa Rama do smażenia charakteryzuje się kilkoma przydatnymi cechami. Pierwsza jest zapowiadana już na opakowaniu – smażenie nie powoduje pryskania tłuszczu. Kolejne cechy są jednak o wiele ważniejsze. Przede wszystkim miks można rozgrzać do bardzo wysokiej temperatury, a mimo to potrawa się nie przypali. Taka temperatura pozwoli zachować smak potrawy, podkreślając jej walory.

Źródło: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/pascal-brodnicki-ambasadorem-marki-rama-smaz-jak-szef-kuchni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz