Mieszanka olejów Rama Smaż jak szef kuchni została zainspirowana przez uwagi przesyłane przez znanych szefów kuchni. Twarzą tej marki został znany kucharz francuskiego pochodzenia, Pascal Brodnicki. Jego książki i programy kulinarne nauczyły wiele osób odwagi w kuchni i zamiłowania do eksperymentów kulinarnych.
Dzięki podpowiedziom zawodowych kucharzy udało się stworzyć unikalną recepturę, którą opracowano w trzech wariantach, różniących się od siebie dodatkami i przeznaczeniem. Najbardziej wyrazisty jest miks oleju rzepakowego z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodaje charakteru i pozwala wybrzmieć wszystkim smakom potrawy. Łagodny maślany miks, na bazie oleju rzepakowego i słonecznikowego, łagodzi smaki tam, gdzie potrzebne jest stonowanie ich naturalnego, intensywnego charakteru. Najbardziej uniwersalny pozostaje miks naturalny, będący po prostu doskonałą mieszanką olejów do smażenia, z dodatkiem Ramy.
Nowa Rama do smażenia charakteryzuje się kilkoma przydatnymi cechami. Pierwsza jest zapowiadana już na opakowaniu – smażenie nie powoduje pryskania tłuszczu. Kolejne cechy są jednak o wiele ważniejsze. Przede wszystkim miks można rozgrzać do bardzo wysokiej temperatury, a mimo to potrawa się nie przypali. Taka temperatura pozwoli zachować smak potrawy, podkreślając jej walory.
Źródło: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/pascal-brodnicki-ambasadorem-marki-rama-smaz-jak-szef-kuchni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz